gent-zuid agenda:

wat je hebt gemist:

Ann de roy gent zuid

openingsweek 25 november 'gent'

speciaal menu ‘gent-zuid’ door Ann De Roy, bekroond met de titel “lady-chef van het jaar 2013”. Gent-zuid stelde dit menu voor op de Horeca-Expo.

Catarina tojal

week 2 december: 'zuid'

Chef Catarina Tojal brengt ons haar prachtige Portugese keuken.

Julie mallet

week 9 december: 'gent'

Julie Mallet is een jonge lady-chef uit Gent. Haar culinaire stijl kunnen we omschrijven als Belgisch/Vlaamse en Franse keuken met een 'touch' van het beste uit de internationale keuken.

Gent zuid lamis

week 16 december: 'zuid'

Levantijnse specialiteiten met onze Palentijnse lady-chef Lamis

Laila1

21-22 en 28-29 december: taart, pannenkoek, apero

Open op zaterdag en zondag 21-22 en 28-29 december, vanaf 14u.

We zijn open in het weekend van 21-22 en 28-29 december, telkens vanaf 14u tot 20u. Voor een taartje, pannenkoek of een gezellige apero met hapjes. Voor wie even de aan de drukte van het shoppen wil ontsnappen maar toch wil genieten van onze prachtige stad.

EDM5309

week 6 januari: 'zuid'

De Albanese keuken is van oorsprong mediterraans en beïnvloed door de Italiaanse, Turkse en Griekse keuken. Denk aan heerlijke verse seizoensgroenten, yoghurt, olijfolie, look, verse kaas en brood. Voor de lunch maakt Vera de typische witte bonensoep. 's Avonds een menu met mosseltjes en feta of mezze en traag gegaarde spieringkotelet Duroc d'Olives met gegrilde groenten.

Julie mallet 2

week 13 januari: 'gent'

Terwijl het buiten nog wintert, kan je in de gezellige warmte van gent-zuid deze week genieten van enkele heerlijke klassiekers. Julie bereidt de Franse klassieke stoofpot Coq au Vin, het meest gekende kipgerecht ter wereld. Met de producten van hier (Huis Diegenant) heeft deze bij gent-zuid zeker een plaats. Ofwel een vispannetje, de kustklassieker maar dan in Gent -niet zo ver van zee- en bereid met de verse vis-van-de-week (De Vis).

Julie met taart

week 20 januari : 'gent'

Wegens succes verlengd! :)

Terwijl het buiten eindelijk wintert, kan je in de gezellige warmte van gent-zuid ook deze week genieten van enkele heerlijke klassiekers. Julie bereidt de Franse klassieke stoofpot Coq au Vin, het meest gekende kipgerecht ter wereld. Met de producten van hier (Huis Diegenant) heeft deze bij gent-zuid zeker een plaats. Ofwel een vispannetje, de kustklassieker maar dan in Gent -niet zo ver van zee- en bereid met de verse vis-van-de-week (De Vis).

Koreaans

week 27 januari: 'zuid' - Koreaans menu

Opgelet! Deze week diner op woe-, do-, vrij- en zaterdagavond.


Koreaanse rijsttafel deze week, met kimchi en side dishes.
Onze gastchef is Corinne van "LAON - Korean food that makes you happy".
Verras jezelf, ontdek en geniet.

Kabuli palau vierkant

week 3 februari: 'zuid' - Afghaans menu

Deze week hebben we Fauzia te gast! Zij deelt met ons de typische Afghaanse gastvrijheid en bereidt een heerlijk Afghaans menu.
''Qabuli palau" is het Afghaanse nationale gerecht. Een traditionele rijstschotel met lamsvlees, gegarneerd met rozijnen, wortelen, amandelen, pistache. De vegetarische versie, "mash palau" wordt bereid met mungbonen en okra.

Als voorgerecht serveren we "ashak", dumplings gevuld met groenten en/of "mantu" met gekruid gehakt, geserveerd met yoghurt met munt en look en tomatensaus.

Als dessert "ferni", een Afghaans puddingdessert en "khajoor", luchtig deegkoekje.

Niet te missen!

Anniek

week 10 februari: 'gent' - Valentijnsmenu

Anniek brengt deze week een menu 'gent', met heel wat Gentse en streekproducten in verwerkt. Zo kunnen we opnieuw proeven van Duroc d'Olives, varkenskroontjes deze keer, afgewerkt met blackwell saus van pickles Tierenteyn. Of een millefeuille van lokale seizoensgroenten met Keiemnaar kaas voor wie liever geen vlees eet. Voor het dessert een nieuwe creatie van de zo gesmaakte merengue glacée van Granny's Spoon, met chocolade deze keer! En hartjes, natuurlijk! Of een kaasplankje Hinkelspel, voor de liefhebbers.

week 17 februari: 'gent' - Valentijnsmenu

Door de gevolgen van een fietsongeluk van onze chef zijn wij genoodzaakt onze planning te wijzigen en deze week te sluiten.

Omdat 1 dag of 1 week te kort is om de liefde te vieren en om iedereen de kans te geven al dat lekkers te proeven, brengen we het Valentijnsmenu ook nog deze week.

Anniek brengt deze week een menu 'gent', met heel wat Gentse en streekproducten in verwerkt. Zo kunnen we opnieuw proeven van Duroc d'Olives, varkenskroontjes deze keer, afgewerkt met blackwell saus van pickles Tierenteyn. Of een millefeuille van lokale seizoensgroenten met Keiemnaar kaas voor wie liever geen vlees eet. Voor het dessert een nieuwe creatie van de zo gesmaakte merengue glacée van Granny's Spoon, met chocolade deze keer! En hartjes, natuurlijk! Of een kaasplankje Hinkelspel, voor de liefhebbers.

Subblock Crocus 1

krokusverlof 24-29 februari

deze week gesloten, we nemen enkele dagen rust

Risotto Oesterzwammen1

week 2 maart: VeggieChallenge bij gent-zuid

Jezelf uitdagen om dertig dagen lang gezonder, duurzamer, diervriendelijker en lekkerder te eten, dat is de VeggieChallenge! Samen met onze ondertussen eigen chef-aan-huis Julie gaan we die uitdaging graag aan en serveren we een volledig vegetarisch menu.
En ook de lunch deze week is volledig vegetarisch. Plant Power!

Portret Ann Voor web 3 of 6

zaterdag 7 maart - Plantaardige Zaterdagavond

Met veel enthousiasme komt chef Ann Veeckman, cateraar en bekend van kookworkshops bij EVA vzw, een volledig plantaardig menu voorstellen. Voor iedereen die graag iets nieuws ontdekt of het sowieso al weet te smaken. Plantaardige zaterdagavond op 7 maart!

EDM2269 2

week 9 maart: 'zuid' - Palestijns

Op algemene vraag: Lamis keert terug als gast-chef! Net zoals in het najaar, zal de Palestijnse lady-chef Lamis ons deze keer opnieuw doen proeven van heerlijke smaken en verrassende combinaties van de Levantijnse keuken. Wie het toen geproeft heeft, komt wellicht terug; wie het miste krijgt nu opnieuw de kans! Bij gent-zuid start de lente deze week al!

Cauderlier spaarzame

week 16 maart: 'gent' - menu Cauderlier

Anniek zoekt deze week haar inspiratie bij Cauderlier, meesterkok uit Gent in het midden van de 19de eeuw. Na een geslaagde carrière als traiteur en kok in Gent schrijft hij negen kookboeken. Hij staat voor eenvoud, spaarzaamheid en noteert als eerste tal van streekgerechten. In L'Economie culinaire, het "Spaarzame Keukenboek" promoot hij een eenvoudige en goedkopere keuken, met gebruik van lokale ingrediënten en producten. Daar moeten we bij gent-zuid mee aan de slag!

IMG 9797

week 23 maart: 'zuid' - Vietnamees

Deze week is de Vietnamese Tra My Nguyen te gast bij gent-zuid. De Vietnamese keuken is één van de meest subtiele keukens van Azië en één van de meest gezonde ter wereld. En dat is ook waar Tra My Nguyen ons van wil laten proeven, de originele keuken uit haar geboorteland. Denk aan frisse lenterolletjes en fijne ingrediënten zoals enoki, koriander, limoengras. We kunnen niet wachten!

week 30 maart: 'gent'

week 6 april: 'zuid'

week 13 april : Gents paasmenu

vrijdag 17 april: after work @ gent-zuid

zaterdag 18 april: gent-Zuid connects to global flavors

Food that is inspired from the East and West, inventive fusion cuisine that pays homage to various cultures around the world, resulting in a unique sense of taste, created in the kitchen of Gent-Zuid. Are you curious about the rich world of spices and the old and modern cooking
traditions- well then this contemporary dinner is a treat waiting for you.

week 20 april: Koreaanse week

vrijdag 24 april: Korean after work @ gent-zuid

zaterdag 25 april: Van Eyck

IMG 2261

De pop-up is definitief gesloten

BEDANKT ALLEMAAL!

Heb je interesse in de contactgegevens van één van onze chefs voor jouw feest of event? Je kan ons daarvoor steeds contacteren!